23.03.13

Par to kā Pu erh mazina svaru un uzlabo garīgo




Tēja – tauku menedžere
Tēja tiek dēvēta par tauku slepkavu. Pētījumi liecina, Pu Erh tējas regulāra lietošana veicina tauku slāņa noārdīšanos, samazinās aptaukošanās briesmas un kilogrami. Tā palīdz gremošanas traucējumu novēršanai un uzlabo gremošanas sistēmu. Pu erh nav salīdzināma ar mistiskajiem tievēšanas tēju maisījumiem mazajās paciņās, no kurām vai nu nav efekta vai nu sagriežās visas iekšas un piemetas „ne tāda” vēdera izeja. Pu erh ir tīra manta.



Kas un kā
Tiek uzskatīts, ka Pu erh nogatavināšanas un īpašās fermentāciajs laikā tējā attīstās īpaši savienojumi, kuriem piemīt spēja šķelt lipīdus – taukus. Tējā esošie savienojumi aktivizē gremosanas fermentu izdalīšanos pārtikas fermentos un stimulē gremošanas sistēmas darbību. Šīs īpašības ietekmē tauku metabolismu, mainot tauku daudzumu zemadas taukaudos. Pu Erh iedarbojas tikai uz organismam nevajadzīgajiem taukiem, tādēļ to var dzert arī visi, kuri nevēlas notievēt, bet vienkārši „tonizēties” un dzīvot dzīvīgāk J

Pierādījumi
Internets pilns ar pierādījumiem un pētījumiem – skaitļi, kilogrami, centimetri apkārtmēros utt. Ticami un teju neticami fakti...
Nav mans mērķis kādu pārliecināt, vien iedvesmot ;)
Un tādēļ iedvesmai vien šie pāris dati:
·         Ķīnā veiktajos pētijumos Pu Erh iedarbību salīdzināja ar medicīnisku preperātu, kas pazemina holesterīna līmeni asinīs. Pēc divu mēnešu eksperimenta holesterīna līmeņa kritums asinīs bija par 64%, bet grupai, kas lietoja speciālus medikamentus -67%. Turklāt mazinājies bija arī svars.
·         Francijā mediķi veica starptautisku pētījumu ar satriecošiem rezultātiem. Eksperimenta dalībnieki zaudēja 4-7 kg pirmajā mēnesī, no 5-10 kg 2 mēnešos un līdz 12 kg trijos. Vidukļa izmērs samazinājās par 10-31cm.  
Var jau būt, ka tā visa ir tikai spekulācija,  bet par to, kas ir kas – jālemj katram pašam.


Lai izskaitdrotu visu sīkāk, te būtu jāapraksta gremošanas sistēmas darbības principi, to kā tauki pārstrādājas vai uzkrājas utt., bet tad šis apraksts kļūtu par garu un sarežģītu...

Vēl jau jāzina par to kā Pu erh vai nu var mazināt apetīti, vai tieši pretēji – rasties izsalkuma lēkmes un uznākt „Ai, kā viss kārojas”, kā arī tas, kā Pu erh dzerams, kā pagatavojams, un galvenais - kad dzerams, ja mērķis tējas lietošanai ir tieši svara zaudēšana, lai likvidētu tauku pārpalikumus – tos taukus, kas nonākuši organismā un kurus organisms nav spējis pārstrādāt.  Par to kādā citā reizē, kādā citā rakstā. Vēl jau var pieteikties uz kādu privātāku semināru „oIo RooM”, kurā par to visu un vēl daudz ko citu runājam tējojot.

Par to kā Pu erh tonizē un uzlabo garastāvokli
Bet ne jau tievētāji vien ir sajūsmā par šo tēju.
Pu erh apveltīta ar spilgti izteiktu tonizējošu iedarbību.
Tā labvēlīgi ietekmē visu organismu kopumā: mazina miegainību, noskaidro apziņu, dara prātu apskaidrotu un palīdz koncentrēties. Tēja uzlabo garastāvokli, mazina depresiju.
Ir interesanti novērojumi par to, ka cilvēki dzerot Puer tēju kompānijā ir atraisīti un jautri, pat tie kuri sākumā bija ļoti nopietni un atturīgi, sāk vairāk smaidīt un pozitīvi reaģēt uz kaimiņu izteiktiem jokiem.



Sanija Ciekale

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru